House in Vilnius

location_Vilnius
size_247 m2
year_2011-2013
status_built
team_Alda Tilvikaitė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius
photographs_Norbert Tukaj

 

A house that is integrated into a densly urbanised slope of a historic Vilnius suburban area dictates a new quality and aesthetics. The structure comes in contrast with it‘s surrounding architecture – wooden wreckage from the beggining of the 20th century and gigantic residential houses of early Lithuanian indepencende years that might remind a small school rather than a residential house. Even so, the house remains cultured, eligible and appropriate while firmly stating the new level of architectural value.
A cube-like wooden volume is integrated into thesurrounding landscape of old pine trees and slopes, while containing all rationally sized rooms that a family of four might need.

aketuriarchitektai_houseinvilnius_01

aketuriarchitektai_houseinvilnius_02

aketuriarchitektai_houseinvilnius_03

aketuriarchitektai_houseinvilnius_05

aketuriarchitektai_houseinvilnius_06

aketuriarchitektai_houseinvilnius_07

aketuriarchitektai_houseinvilnius_08

aketuriarchitektai_houseinvilnius_09

aketuriarchitektai_houseinvilnius_10

aketuriarchitektai_houseinvilnius_11

aketuriarchitektai_houseinvilnius_12

aketuriarchitektai_houseinvilnius_13

aketuriarchitektai_houseinvilnius_04

House in Vilnius

location_Vilnius
size_247 m2
year_2011-2013
status_built
team_Alda Tilvikaitė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius
photographs_Norbert Tukaj

 

A house that is integrated into a densly urbanised slope of a historic Vilnius suburban area dictates a new quality and aesthetics. The structure comes in contrast with it‘s surrounding architecture – wooden wreckage from the beggining of the 20th century and gigantic residential houses of early Lithuanian indepencende years that might remind a small school rather than a residential house. Even so, the house remains cultured, eligible and appropriate while firmly stating the new level of architectural value.
A cube-like wooden volume is integrated into thesurrounding landscape of old pine trees and slopes, while containing all rationally sized rooms that a family of four might need.

House in Vilnius

location_Vilnius
size_247 m2
year_2011-2013
status_built
team_Alda Tilvikaitė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius
photographs_Norbert Tukaj

 

A house that is integrated into a densly urbanised slope of a historic Vilnius suburban area dictates a new quality and aesthetics. The structure comes in contrast with it‘s surrounding architecture – wooden wreckage from the beggining of the 20th century and gigantic residential houses of early Lithuanian indepencende years that might remind a small school rather than a residential house. Even so, the house remains cultured, eligible and appropriate while firmly stating the new level of architectural value.
A cube-like wooden volume is integrated into thesurrounding landscape of old pine trees and slopes, while containing all rationally sized rooms that a family of four might need.

aketuriarchitektai_houseinvilnius_01

aketuriarchitektai_houseinvilnius_02

aketuriarchitektai_houseinvilnius_03

aketuriarchitektai_houseinvilnius_05

aketuriarchitektai_houseinvilnius_06

aketuriarchitektai_houseinvilnius_07

aketuriarchitektai_houseinvilnius_08

aketuriarchitektai_houseinvilnius_09

aketuriarchitektai_houseinvilnius_10

aketuriarchitektai_houseinvilnius_11

aketuriarchitektai_houseinvilnius_12

aketuriarchitektai_houseinvilnius_13

aketuriarchitektai_houseinvilnius_04

House in Vilnius

location_Vilnius
size_247 m2
year_2011-2013
status_built
team_Alda Tilvikaitė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius
photographs_Norbert Tukaj

 

A house that is integrated into a densly urbanised slope of a historic Vilnius suburban area dictates a new quality and aesthetics. The structure comes in contrast with it‘s surrounding architecture – wooden wreckage from the beggining of the 20th century and gigantic residential houses of early Lithuanian indepencende years that might remind a small school rather than a residential house. Even so, the house remains cultured, eligible and appropriate while firmly stating the new level of architectural value.
A cube-like wooden volume is integrated into thesurrounding landscape of old pine trees and slopes, while containing all rationally sized rooms that a family of four might need.