Apartment in Vilnius

location_Vilnius
size_100 m2
year_2017
status_built
team_ Milda Rekevičienė, Ieva Marcinonytė

photographs_Norbert Tukaj

 

We were faced with a task to design an apartment for a youthful, urbane and travel minded family. It had to be a place for recreation, comfort and composure. Willingness to make interior spaces calm, pure and free of unnecessary details was one of the ruling intents. Latter guides provided vision for spatial arrangement and desired materials. Absence of visual separation between living room and the terrace enhanced continuity and interaction while the other side of the flat with bedrooms was kept more isolated and focused. Extra care was put into materials to achieve the desired ambience. Prevailing delicate earthy tones came from combination of natural and lasting materials. Rough concrete ceiling, wood clad walls and terrazzo flooring all helped to bring balance and refinement to a cosy urban interior.

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4536_-e1588053071182

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4672_-e1588053054731

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4429_-e1588053088447

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4453_-e1588053083365

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4473_-e1588053078992

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4702_-e1588053049472

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4615_-e1588053066909

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4651_-e1588053060938

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4747-e1588053043361

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4757-e1588053038256

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4802_-e1588053032762

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4838_-e1588053026336

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4879_-e1588053021357

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4894_-e1588053015873

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4407_-e1588053093703

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4358_-e1588053099982

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4355_-e1588053103943

Apartment in Vilnius

location_Vilnius
size_100 m2
year_2017
status_built
team_ Milda Rekevičienė, Ieva Marcinonytė

photographs_Norbert Tukaj

 

We were faced with a task to design an apartment for a youthful, urbane and travel minded family. It had to be a place for recreation, comfort and composure. Willingness to make interior spaces calm, pure and free of unnecessary details was one of the ruling intents. Latter guides provided vision for spatial arrangement and desired materials. Absence of visual separation between living room and the terrace enhanced continuity and interaction while the other side of the flat with bedrooms was kept more isolated and focused. Extra care was put into materials to achieve the desired ambience. Prevailing delicate earthy tones came from combination of natural and lasting materials. Rough concrete ceiling, wood clad walls and terrazzo flooring all helped to bring balance and refinement to a cosy urban interior.

Apartment in Vilnius

location_Vilnius
size_100 m2
year_2017
status_built
team_ Milda Rekevičienė, Ieva Marcinonytė

photographs_Norbert Tukaj

 

We were faced with a task to design an apartment for a youthful, urbane and travel minded family. It had to be a place for recreation, comfort and composure. Willingness to make interior spaces calm, pure and free of unnecessary details was one of the ruling intents. Latter guides provided vision for spatial arrangement and desired materials. Absence of visual separation between living room and the terrace enhanced continuity and interaction while the other side of the flat with bedrooms was kept more isolated and focused. Extra care was put into materials to achieve the desired ambience. Prevailing delicate earthy tones came from combination of natural and lasting materials. Rough concrete ceiling, wood clad walls and terrazzo flooring all helped to bring balance and refinement to a cosy urban interior.

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4536_-e1588053071182

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4672_-e1588053054731

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4429_-e1588053088447

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4453_-e1588053083365

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4473_-e1588053078992

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4702_-e1588053049472

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4615_-e1588053066909

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4651_-e1588053060938

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4747-e1588053043361

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4757-e1588053038256

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4802_-e1588053032762

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4838_-e1588053026336

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4879_-e1588053021357

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4894_-e1588053015873

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4407_-e1588053093703

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4358_-e1588053099982

AKETURIARCHITEKTAI_I088_IMG_4355_-e1588053103943

Apartment in Vilnius

location_Vilnius
size_100 m2
year_2017
status_built
team_ Milda Rekevičienė, Ieva Marcinonytė

photographs_Norbert Tukaj

 

We were faced with a task to design an apartment for a youthful, urbane and travel minded family. It had to be a place for recreation, comfort and composure. Willingness to make interior spaces calm, pure and free of unnecessary details was one of the ruling intents. Latter guides provided vision for spatial arrangement and desired materials. Absence of visual separation between living room and the terrace enhanced continuity and interaction while the other side of the flat with bedrooms was kept more isolated and focused. Extra care was put into materials to achieve the desired ambience. Prevailing delicate earthy tones came from combination of natural and lasting materials. Rough concrete ceiling, wood clad walls and terrazzo flooring all helped to bring balance and refinement to a cosy urban interior.