Melt in Palanga hotel



location_Palanga
size_740 m2
year_2017
status_built
team_ Ieva Marcinonytė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius, Monika Augaitytė, Rūta Stankevičiūtė, Guoda Bardauskaitė

photographs_Norbert Tukaj

 

The aim of the project was to convert a derelict site and its pre-war sanatorium complex into a publicly open and charming attraction. By dealing with a significantly meaningful site in the very heart of a holiday bustle this project carries a fresh and contemporary approach to stylistically disorientated and overcrowded attraction point of the city. Taking into consideration important details like seasonal pavilion incorporation determined a more integral approach where predominant wooden terraces, compact buildings and typical seafront vegetation can prevail without being out shadowed by later unplanned additions. The L-shaped envelope of the building is split into 3 parts by external connections to achieve lightness at the points where volumes meet. Apart from practical reasons this distancing becomes a principal tool of the project’s composition that carries on to the main façade where a slight setback of the first floor works as a retreat from the busy street. Both an array of vividly placed columns and wooden decorative elements are curious details inspired by regional motifs of nature and historical character that add up to a reasoned and coherent unity of the project. A modest approach to the exterior skin in terms of colour hides a treat for those who peek inside. A pallet of bright and warm colours comes from different shades of the summer sun. This way each room despite being very neat and minimal acquire a unique feel ranging from uplifting sunrise to cosy sunset.

 



























Melt in Palanga hotel

location_Palanga
size_740 m2
year_2017
status_built
team_ Ieva Marcinonytė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius, Monika Augaitytė, Rūta Stankevičiūtė, Guoda Bardauskaitė

photographs_Norbert Tukaj

 

The aim of the project was to convert a derelict site and its pre-war sanatorium complex into a publicly open and charming attraction. By dealing with a significantly meaningful site in the very heart of a holiday bustle this project carries a fresh and contemporary approach to stylistically disorientated and overcrowded attraction point of the city. Taking into consideration important details like seasonal pavilion incorporation determined a more integral approach where predominant wooden terraces, compact buildings and typical seafront vegetation can prevail without being out shadowed by later unplanned additions. The L-shaped envelope of the building is split into 3 parts by external connections to achieve lightness at the points where volumes meet. Apart from practical reasons this distancing becomes a principal tool of the project’s composition that carries on to the main façade where a slight setback of the first floor works as a retreat from the busy street. Both an array of vividly placed columns and wooden decorative elements are curious details inspired by regional motifs of nature and historical character that add up to a reasoned and coherent unity of the project. A modest approach to the exterior skin in terms of colour hides a treat for those who peek inside. A pallet of bright and warm colours comes from different shades of the summer sun. This way each room despite being very neat and minimal acquire a unique feel ranging from uplifting sunrise to cosy sunset.

 

Melt in Palanga hotel



location_Palanga
size_740 m2
year_2017
status_built
team_ Ieva Marcinonytė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius, Monika Augaitytė, Rūta Stankevičiūtė, Guoda Bardauskaitė

photographs_Norbert Tukaj

 

The aim of the project was to convert a derelict site and its pre-war sanatorium complex into a publicly open and charming attraction. By dealing with a significantly meaningful site in the very heart of a holiday bustle this project carries a fresh and contemporary approach to stylistically disorientated and overcrowded attraction point of the city. Taking into consideration important details like seasonal pavilion incorporation determined a more integral approach where predominant wooden terraces, compact buildings and typical seafront vegetation can prevail without being out shadowed by later unplanned additions. The L-shaped envelope of the building is split into 3 parts by external connections to achieve lightness at the points where volumes meet. Apart from practical reasons this distancing becomes a principal tool of the project’s composition that carries on to the main façade where a slight setback of the first floor works as a retreat from the busy street. Both an array of vividly placed columns and wooden decorative elements are curious details inspired by regional motifs of nature and historical character that add up to a reasoned and coherent unity of the project. A modest approach to the exterior skin in terms of colour hides a treat for those who peek inside. A pallet of bright and warm colours comes from different shades of the summer sun. This way each room despite being very neat and minimal acquire a unique feel ranging from uplifting sunrise to cosy sunset.

 



























Melt in Palanga hotel

location_Palanga
size_740 m2
year_2017
status_built
team_ Ieva Marcinonytė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius, Monika Augaitytė, Rūta Stankevičiūtė, Guoda Bardauskaitė

photographs_Norbert Tukaj

 

The aim of the project was to convert a derelict site and its pre-war sanatorium complex into a publicly open and charming attraction. By dealing with a significantly meaningful site in the very heart of a holiday bustle this project carries a fresh and contemporary approach to stylistically disorientated and overcrowded attraction point of the city. Taking into consideration important details like seasonal pavilion incorporation determined a more integral approach where predominant wooden terraces, compact buildings and typical seafront vegetation can prevail without being out shadowed by later unplanned additions. The L-shaped envelope of the building is split into 3 parts by external connections to achieve lightness at the points where volumes meet. Apart from practical reasons this distancing becomes a principal tool of the project’s composition that carries on to the main façade where a slight setback of the first floor works as a retreat from the busy street. Both an array of vividly placed columns and wooden decorative elements are curious details inspired by regional motifs of nature and historical character that add up to a reasoned and coherent unity of the project. A modest approach to the exterior skin in terms of colour hides a treat for those who peek inside. A pallet of bright and warm colours comes from different shades of the summer sun. This way each room despite being very neat and minimal acquire a unique feel ranging from uplifting sunrise to cosy sunset.