House in Padvarė



location_Vilnius
size_ 208m2
year_2011-2013
status_built
team_Alda Tilvikaitė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius
photographs_Jolita Bakūnaitė

 

The house is located in an open and windy area, thus the main idea of the project was to create shelters and safe exterior spaces for inhabitants. The main terrace in nested between two buildings – the main body of the house and the garage, both connected via glass corridor.
The irregular site plan – buildings are orientated diagonally towards each other – is repeated in the shape of the house. An asymmetric form combines metal sheets with wood and an irregular pattern of windows.
The inside is tailor-made for a family of four: simple, light and ergonomic.

 



















House in Padvarė

location_Vilnius
size_ 208m2
year_2011-2013
status_built
team_Alda Tilvikaitė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius
photographs_Jolita Bakūnaitė

 

The house is located in an open and windy area, thus the main idea of the project was to create shelters and safe exterior spaces for inhabitants. The main terrace in nested between two buildings – the main body of the house and the garage, both connected via glass corridor.
The irregular site plan – buildings are orientated diagonally towards each other – is repeated in the shape of the house. An asymmetric form combines metal sheets with wood and an irregular pattern of windows.
The inside is tailor-made for a family of four: simple, light and ergonomic.

 

House in Padvarė



location_Vilnius
size_ 208m2
year_2011-2013
status_built
team_Alda Tilvikaitė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius
photographs_Jolita Bakūnaitė

 

The house is located in an open and windy area, thus the main idea of the project was to create shelters and safe exterior spaces for inhabitants. The main terrace in nested between two buildings – the main body of the house and the garage, both connected via glass corridor.
The irregular site plan – buildings are orientated diagonally towards each other – is repeated in the shape of the house. An asymmetric form combines metal sheets with wood and an irregular pattern of windows.
The inside is tailor-made for a family of four: simple, light and ergonomic.

 



















House in Padvarė

location_Vilnius
size_ 208m2
year_2011-2013
status_built
team_Alda Tilvikaitė , Milda Rekevičienė, Lukas Rekevičius
photographs_Jolita Bakūnaitė

 

The house is located in an open and windy area, thus the main idea of the project was to create shelters and safe exterior spaces for inhabitants. The main terrace in nested between two buildings – the main body of the house and the garage, both connected via glass corridor.
The irregular site plan – buildings are orientated diagonally towards each other – is repeated in the shape of the house. An asymmetric form combines metal sheets with wood and an irregular pattern of windows.
The inside is tailor-made for a family of four: simple, light and ergonomic.